Neem gerust contact met me op!

Praktijkgegevens Acupuncto
Herk-de-Stad

Laseracupunctuur – Acupunctuur

Bosstraat 74
3540 Herk-de-Stad
+32 494/413371
wim@acupuncto.be
www.acupuncto.be

Locatie via Google Maps

Heb je een vraag?

Neem dan contact met me op. Ik beantwoord graag al je vragen.

2 + 8 =

We gaan zorgvuldig met jouw gegevens om, zoals vermeld in ons privacybeleid.

Erkend Lid van beroepsvereniging Eufom.

Veelgestelde vragen

Doet acupunctuur pijn?

Neen. De naaldjes zijn zo fijn en dun dat je amper doorhebt dat er eentje in je huid wordt gebracht. Ze zijn dan ook veel fijner dan injectienaalden. Sommige mensen voelen de naaldjes wel zitten, anderen helemaal niet.

 

Als de naald op de juiste diepte zit, raak ik de naald soms even aan om het acupunctuurpunt te stimuleren. Op dat moment voel je misschien een klein schokje of een soort ‘zwaar’ gevoel.

 

Ben je helemaal niet gewonnen voor acupunctuur met naalden dan kan je ook steeds kiezen voor laseracupunctuur.

Zijn er risico’s verbonden aan acupunctuur?

Acupunctuur is volkomen ongevaarlijk als het door een goed opgeleide therapeut – zoals Acupuncto – wordt uitgevoerd. Je vindt op EUFOM een lijst van alle erkende acupuncturisten in België. De naalden zijn steriel en worden maar eenmaal gebruikt. Er is dus geen enkel risico op besmetting.

Hoe snel werkt acupunctuur, laseracupunctuur, cupping of moxeren?

Hier bestaat geen eenduidig antwoord op. Het hangt immers af van zoveel aspecten. In het algemeen mag je wel stellen dat acute pijn wat sneller verholpen wordt dan chronische klachten. Sommige mensen hebben aan nu en dan 1 behandeling genoeg. Anderen moeten een vijftal keer na elkaar langskomen. Het effect van de behandeling is gewoonlijk na elke afspraak groter. Het spreekt voor zich dat we samen bekijken wat in jouw geval best is. Neem gerust contact met me op.

Kan acupunctuur kwaad als je zwanger bent?

Neen, maar we vermijden dan wel bepaalde punten. Acupunctuur is bij zwangerschap zelfs een goede ondersteuning en kan toegepast worden als alternatief voor medicatie. Zo helpt het bij misselijkheid, vermoeidheid, rug- en bekkenpijn, slaapstoornissen, stemmingswisselingen, enz. En zelfs in het geval van stuitligging of uitblijvende weeën kan acupunctuur helpen. Natuurlijk is het altijd aangeraden om behandelingen met je gynaecoloog te bespreken.

Moet je in acupunctuur geloven?

Helemaal niet. Het heeft helemaal niets met ‘geloof’ te maken. Niet voor niets is het een behandeling die ook voor baby’s en dieren werkt. Los daarvan, is een positieve ingesteldheid voor je fysieke en mentale gezondheid wel voordelig voor je lichaam, eender welke behandeling je ondergaat.

Werkt acupunctuur wel echt?

Jazeker. Acupunctuur is een wereldwijd toegepaste behandelingsmethode en dat gedurende al meer dan tweeduizend jaar. Deze Oosterse aanpak kan bovendien perfect gecombineerd worden met de Westerse geneeskunde. Heel wat ziekenfondsen betalen trouwens een aantal acupunctuurbehandelingen of een specifiek bedrag terug.

 

Natuurlijk weet je zelf ook wel dat geen enkele geneeskundige behandeling je met 100% zekerheid genezing kan beloven. Toch is de kans op slagen van de Acupuncto-behandelingen erg groot, anders zou ik mijn job natuurlijk niet doen.

 

Als ik toch twijfel over een bepaald ziektebeeld en geloof dat er een bloedonderzoek of scan nodig is, adviseer ik altijd om met een ander type specialist of je huisarts contact op te nemen. Ook is het voor mij nuttig om te weten welke eventuele andere behandelingen je volgt om vervolgens aanvullend te kunnen werken. Jouw gezondheid primeert!

Terugbetaling mutualiteit & verzekeringsmaatschappij

Ik ben lid van de erkende beroepsvereniging EUFOM. Verschillende verzekeringsinstellingen en ziekenfondsen hebben met Eufom een akkoord gesloten voor een terugbetaling via de aanvullende verzekering. De tussenkomst is verschillend.

CM & Solidaris Limburg: voorlopig geen terugbetaling voorzien.

Liberale Mutualiteiten: € 10 per behandeling met een maximum van 6 behandelingen per jaar.

Helan: je kan rekenen op een tegemoetkoming van € 10 per sessie en dit tot 6 behandelingen per persoon per kalenderjaar. Download hier het formulier.

Vlaams Neutraal Ziekenfonds VNZ: een tussenkomst van € 10 per behandeling met acupunctuur en dit tot 5 sessies per persoon per kalenderjaar. Download hier het document.

Kas voor Geneeskundige Verzorging van de NMBS Railcare: € 10 voor 6 behandelingen per kalenderjaar