Banner met Wim, de acupuncturist, die vriendelijk glimlacht in zijn praktijk, uitnodigend voor een holistische behandeling..

Beheersen ongemakken je zwangerschap?

Ervaar je misselijkheid, vermoeidheid of een baby in stuitligging?

Zoek je voorbereiding op een vlotte bevalling?

 Ontdek hoe acupunctuur kan helpen!

Acupuncturist Wim geeft uitleg over behandelingen aan een cliënte in zijn praktijk met een rustgevende achtergrond.
Ik gebruik traditionele naalden met moderne laser.

Van misselijkheid tot stuitligging:

Klaar voor een zwangerschap zonder ongemak?

Worstel je met zwangerschapsmisselijkheid, dagelijkse ongemakken en die eindeloze rugpijn die je slapeloze nachten bezorgt? Voel je je overweldigd door vermoeidheid en slaat de angst je om het hart bij de gedachte aan een baby in stuitligging, waardoor je droom van een natuurlijke bevalling op losse schroeven staat? In een periode waarin traditionele medicatie vaak geen veilige optie is, kan het voelen alsof je vastzit zonder uitweg, op zoek naar een veilige aanpak voor zowel jou als je ongeboren kind.

Maar wat als het anders kan... !

Ontdek hoe acupunctuur je kan ondersteunen tijdens je zwangerschap.  Meer dan alleen het verminderen van misselijkheid en pijn, biedt het een strategie voor stuitligging met moxa rond de 34-35 weken. Als je uitgerekende datum dichterbij komt, helpen gerichte behandelingen met acupunctuur je lichaam voor te bereiden op een soepele bevalling.

Zwangere vrouw in yogahouding met handen liefdevol rond haar buik, symbool voor prenatale zorg.

Hoe je met (laser)acupunctuur natuurlijke ondersteuning geniet tijdens je zwangerschap!

Ontdek hoe naaldvrije acupunctuur focust op hormonale balans en het reguleren van je energie om je zwangerschapsuitdagingen aan te pakken. Deze benadering biedt meer dan verlichting van misselijkheid en pijn; het harmoniseert en herstelt je energiedoorstroom, richt zich direct op de kern van je zwangerschapsproblemen.

Mijn pad in gynaecologische acupunctuur startte met de ontmoeting van  een Ierse expert, die me verbond met een wereldwijd netwerk van specialisten. In Jeruzalem ontdekte ik de lasertechniek: een Duits lasertoestel voor naaldvrije acupunctuur. Deze techniek heeft mijn praktijk verrijkt, perfect voor zwangere vrouwen op zoek naar veilige, comfortabele verlichting zonder de zorgen over naalden. In samenwerking met diverse vroedvrouwpraktijken uit de buurt, lever ik  een geïntegreerde aanpak om aanstaande moeders optimaal te ondersteunen tijdens hun zwangerschap.

Acupunctuur in de Praktijk: Getuigenissen van Patiënten

Baby Keert  - Vlotte bevalling met hulp van acupunctuur!

Met behulp van acupunctuur werd mijn baby gedraaid uit stuitligging en kon ik genieten van een rustige en natuurlijke bevalling! De warme ontvangst en deskundige behandelingen van Wim zorgden ervoor dat ik ontspannen bleef tot aan de geboorte, wat resulteerde in een vlotte en zachte bevalling.
Floor houdt haar baby liefdevol vast, na een succesvolle draaiing van stuitligging met acupunctuur.
Floor Vastmans
Acupunctuur: Rust en steun in de storm van de zwangerschap
Op aanraden van mijn vroed-vrouwen zocht ik tijdens de zware laatste zwangerschapsweken hulp bij Acupuncto. Wim's acupunctuur verminderde eindelijk mijn stress en bereidde me zowel mentaal als fysiek voor op de geboorte van mijn dochter.


Een tevreden klant, Jessie, houdt haar baby vast in een draagzak, een beeld van een mooie zorg en herstel.
Jessie Greven
Zwangerschapsverlichting met laseracupunctuur
Door zwangerschapsklachten zoals vermoeidheid en rusteloze benen wendde ik me tot Wim's laseracupunctuur. Zijn gerichte behandelingen brachten snel verbetering en zijn empathische steun was onmisbaar. Dankzij Wim kon ik mijn dagelijkse activiteiten hervatten met hernieuwde energie.
Logo van Acupuncto, gebruikt als anonieme afbeelding voor klantenreviews.
Valerie

Zwangerschapsbegeleiding via acupunctuur!

Acupuncturist Wim houdt een laseracupunctuurapparaat, klaar om een moderne behandeling te geven.

Zwangerschapsongemakken verminderen met acupunctuur.

Stop met zorgen maken over zwangerschapsongemakken. Ontdek samen met mij hoe je een comfortabelere zwangerschap kunt ervaren. Mijn aanpak richt zich op:

  • Lichaamsinzicht: Begrijp je zwangerschapsveranderingen.
  • Zwangerschapsklachten: Specifieke acupunctuuraanpak door  de bron van je problemen aan te pakken
  • Voeding & Supplementen: Graag geef ik persoonlijk advies.
  • Levensstijl & Stress: Ik geef je tips om je welzijn sterk te houden.
Acupunctuur ter verlichting van zwangerschapssymptomen zoals misselijkheid en vermoeidheid

Reduceer zwangerschapsklachten

Acupunctuur vermindert klachten zoals misselijkheid, zuurbranden en vermoeidheid door specifieke acupunctuurpunten te stimuleren.

Echo-icoon dat de voordelen van acupunctuur voor bloedcirculatie en energiebalans tijdens de zwangerschap illustreert

Bevordert doorbloeding en energiebalans

Acupunctuur verbetert de doorbloeding tijdens de zwangerschap en reguleert de energiebalans door de stroom van Qi te beïnvloeden.
Icoon van een brein dat stressreductie door acupunctuur tijdens de zwangerschap symboliseert voor een gezonde bevalling.

Verlicht stress en angst, vind rust.

Acupunctuur vermindert stress tijdens de zwangerschap en bevordert zo een optimale zwangerschap en bevalling.

Icoon dat acupunctuurbehandeling voor pijnverlichting symboliseert, gericht op natuurlijke methoden voor het verlichten van diverse pijnklachten

Verlichten van

pijnklachten

Acupunctuur biedt verlichting voor pijnklachten, zoals rug-, bekken-, hoofd-, spier- en gewrichtspijn, zonder het gebruik van medicatie.

Icoon van een foetus representeert acupunctuur en moxa voor het draaien van een baby in stuitligging

Draaien van een baby in stuitligging.

Acupunctuur, vaak in combinatie met moxa, stimuleert het draaien van de baby in stuitligging naar de juiste positie.

Icoon van babyvoetjes symboliseert acupunctuur voor bevallingsbegeleiding en weeënstimulatie.

Bevordert een vlotte bevalling

Acupunctuur vergemakkelijkt een bevalling door hormonen, baarmoederhals en ontspanning te reguleren, weeën op te wekken.

Maak vandaag de start naar een natuurlijke 

aanpak van je zwangerschapsklachten

Icoon van een gloeilamp, duidt op de verlichtende innovatie van laseracupunctuur gecombineerd met beproefde traditionele acupunctuurtechnieken

Geen fan van naalden

Veilige en effectieve behandelingen zijn beschikbaar met zowel laseracupunctuur als traditionele naaldacupunctuur

Icoon van een klok, benadrukt de toewijding aan individuele en zorgvuldige behandelingen zonder haast.

100% op maat en safe

Ik bied gepersonaliseerde zorg zonder quick-fix remedies, met aandacht voor elk individu. Acupunctuur is safe tijdens de zwangerschap.
Icoon van een vergrootglas, symboliseert de persoonlijke aandacht en de toewijding aan het ontdekken van de onderliggende oorzaken van gezondheidsklachten.

Samenaanpak klachten

Ontdek met mij de oorzaken van je klachten en herstel je energie. Bereik me op WhatsApp voor vragen en updates. Ik sta voor je klaar!

Veelgestelde vragen over zwangerschap & acupunctuur

Vragen over zwangerschap & acupunctuur

Kan acupunctuur helpen bij zwangerschapsgerelateerde klachten?

Ja, acupunctuur kan ondersteuning bieden bij diverse zwangerschapsklachten, waaronder misselijkheid, rugpijn, vermoeidheid, en hoofdpijn. Door het stimuleren van specifieke acupunctuurpunten kan het lichaam helpen balanceren en deze klachten verminderen.

Behandel je meerdere personen tijdens één sessie?

Nee, er wordt bewust gekozen voor één-op-één sessies om volledige aandacht en een gepersonaliseerde behandeling te kunnen bieden.

Is acupunctuur veilig tijdens mijn zwangerschap?

Ja, acupunctuur wordt beschouwd als een veilige behandelmethode tijdens de zwangerschap. Het biedt een natuurlijk alternatief voor medicatie bij het behandelen van diverse zwangerschapsgerelateerde klachten.

Hoeveel acupunctuursessies zijn nodig voor verlichting van zwangerschapsklachten?

Het aantal benodigde behandelingen varieert, afhankelijk van je specifieke situatie. Bij zwangerschapsbegeleiding hangt het af van de aard en ernst van de klachten.

Kan acupunctuur helpen bij het draaien van een baby in stuitligging?

Ja, er is een specifieke acupunctuurtechniek, genaamd moxa, die kan helpen bij het draaien van baby's in stuitligging naar een normale hoofdligging, vooral tussen de 34 en 36 weken zwangerschap.

Wat kan ik verwachten tijdens een acupunctuursessie voor zwangerschapsklachten?

Tijdens de eerste sessie zal de acupuncturist je medische geschiedenis en specifieke klachten bespreken. Vervolgens worden dunne naalden op specifieke punten geplaatst om klachten te verlichten. Ben je bang voor naalden dan gebruiken we laser.

Hoe kan acupunctuur helpen bij misselijkheid en braken tijdens de zwangerschap?

Acupunctuur kan effectief zijn in het verminderen van misselijkheid en braken, vooral in het eerste trimester. Het werkt door de spijsvertering te reguleren en de balans in het lichaam te herstellen.

Wordt acupunctuur door mutualiteiten of verzekeringen gedekt?

Ja, Acupuncto is aangesloten bij EUFOM en erkend door diverse verzekeraars en ziekenfondsen voor terugbetalingen via de aanvullende verzekeringen. De vergoedingen variëren per mutualiteit, met een terugbetaling tot een bepaald aantal sessies per jaar.

Is acupunctuur pijnlijk?

De naalden zijn uiterst dun en worden zacht ingebracht, waardoor de behandeling nauwelijks als pijnlijk wordt ervaren. Er kan een licht prikje of een zwaar gevoel bij stimulatie van het acupunctuurpunt voorkomen, maar laseracupunctuur is ook een optie voor wie bang is voor naalden.

Optimaliseer je zwangerschap! Voel je in balans!

De eerste stap? Maak een afspraak!