Banner met Wim, de acupuncturist, die vriendelijk glimlacht in zijn praktijk, uitnodigend voor een holistische behandeling..

Geplaagd door menstruatie- of hormoonklachten?

Ervaar je onregelmatige, hevige of pijnlijke menstruatie - PMS of hoofdpijn ?

Ervaar de kracht van laseracupunctuur!

Wim en zijn cliënte Hanne tijdens een intakegesprek over acupunctuur in zijn praktijk.
Ik gebruik traditionele naalden en moderne laser.

Zeg jij vaarwel tegen menstruatieklachten?

Strijd je elke maand tegen de tirannie van krampen, slopende buikpijn, en een emotionele rollercoaster?  Ervaar je de hel van migraine, een constant opgeblazen gevoel, overweldigend bloedverlies, en stemmingswisselingen die je dagelijkse leven lamleggen? Voel je je verloren na het stoppen met de anticonceptiepil, op zoek naar een natuurlijke cyclus die maar niet wil stabiliseren?

Maak elke maand beter! 

Ontdek de weg naar minder menstruatieklachten door een balans in je dagelijkse routines, voeding en omgaan met stress. Ik onthul je het geheim om je cyclus te herprogrammeren en je leven terug te winnen, ZONDER afhankelijk te zijn van de anticonceptiepil. 

Zeg vaarwel tegen die maandelijkse chaos en HALLO tegen een betere cyclus!

Ovulatietest op een kalender met de dag van ovulatie gemarkeerd, hulpmiddel voor vruchtbaarheidsplanning.

Hoe acupunctuur je menstruatie transformeert ook zonder naalden

Acupunctuurbehandelingen focussen op hormoon- en energiebalans. Dit verbetert je menstruatiecyclus en vermindert fysieke en emotionele klachten. Ik richt me op de kern van je problemen door de energie in je lichaam te herstellen.

Mijn interesse in gynaecologische acupunctuur ontstond na een ontmoeting met een Ierse expert. Zijn netwerk verbond me met specialisten wereldwijd en ik deel kennis en ervaringen met hen. Deze reis leidde me naar Jeruzalem. Daar ontdekte ik een techniek met een Duits lasertoestel voor naaldvrije acupunctuur. Deze lasertechniek heeft mijn aanbod uitgebreid. De laser is ideaal voor patiënten die angst hebben voor naalden.

Logo van Acupuncto, gebruikt als anonieme afbeelding voor klantenreviews.

Zelden migraineaanvallen sinds de eerste sessie!

Ik zocht hulp voor mijn migraine. De acupunctuurbehandelingen hebben mijn leven verbeterd. Sinds de eerste sessie heb ik zelden nog migraineaanvallen. Wim gebruikt ook laseracupunctuur, wat geweldig is als je geen naalden wilt.
Elyze Coenegrachts

Neem de regie over je welzijn: 

Start vandaag met de aanpak van je menstruatieklachten!

Wim, de acupuncturist, zit aan een tafel in zijn praktijk met een uitnodigende glimlach.

Samen naar een betere menstruatie: Hoe acupunctuur jou kan helpen.

Verspil geen tijd meer. Vergroot samen met mij je kansen op een beter verloop van je menstruatie. Hoe we samen aan jouw doelen werken:

  • Leer over je cyclus: Begrijp je lichaam beter door te leren over je cyclus en je meest vruchtbare dagen.
  • Identificeer problemen: We zoeken naar onderliggende problemen en passen de behandeling aan. Bij acupunctuur richten we ons op de oorsprong van je klachten.
  • Voedings- en supplementenadvies: Ontvang adviezen over essentiële voeding en supplementen om je cyclus te verbeteren en klachten te verminderen.
  • Levensstijl en stressvermindering: Samen werken we aan een betere levensstijl en het verminderen van stress voor minder menstruele klachten.
Icoon van onderbuik met ster, staat voor de effectiviteit van acupunctuur in de behandeling van menstruatiepijn en verbetering van de baarmoederdoorbloeding.

Verbetering van de bloedtoevoer

Acupunctuur biedt verlichting bij menstruatieproblemen en buikpijn door de bloedcirculatie naar de baarmoeder te versterken

Icoon van een brein, symbolisch voor het bevorderen van mentale balans en stressverlichting door acupunctuur bij PMS-gerelateerde klachten.

Vermindering van

stress

PMS kan leiden tot angst, stress en stemmingswisselingen. Acupunctuur biedt mentale balans en verlicht je stress.

Icoon van een kalender, symbool voor het herstellen van hormonale balans en het bereiken van een regelmatige menstruatiecyclus door acupunctuur.

Balanceren van hormonen

Met acupunctuur bereik je hormoonbalans en een stabiele menstruatiecyclus, wat leidt tot minder menstruatieproblemen.
Icoon met bliksemschicht en pijlen die de herstellende energiestroom symboliseren door acupunctuur voor PMS, endometriose, PCOS en menstruele hoofdpijn.

Verbetering van je energiestroom

Acupunctuur biedt verlichting bij PMS, endometriose, PCOS, en hoofdpijn en migraine bij je menstruatie.

Icoon van bliksemschichten die de effectiviteit van acupunctuur voor het verlichten van menstruele pijn zoals rugpijn en een opgeblazen gevoel weergeven.

Verlichten van

pijnklachten

Acupunctuur verlicht maandelijkse onderrugpijn, gespannen borsten, opgeblazen buik en verbetert je comfort.

Icoon van een spiraaltje dat de ondersteuning van acupunctuur symboliseert voor het herstel van de natuurlijke menstruatiecyclus en vruchtbaarheid.

Wat na hormonale anticonceptie?

Acupunctuur biedt hulp bij het vinden van een normale cyclus en verhoogt de kans op een zwangerschap na hormonale anticonceptie

Begin vandaag met een kleine stap

naar een natuurlijke oplossing voor je menstruatieproblemen.

Icoon van een gloeilamp, duidt op de verlichtende innovatie van laseracupunctuur gecombineerd met beproefde traditionele acupunctuurtechnieken

Geen fan van naalden

Veilige en effectieve behandelingen zijn beschikbaar met zowel laseracupunctuur als traditionele naaldacupunctuur

Icoon van een vergrootglas, symboliseert de persoonlijke aandacht en de toewijding aan het ontdekken van de onderliggende oorzaken van gezondheidsklachten.

Samenaanpak klachten

Ontdek met mij de oorzaken van je klachten en herstel je energie. Bereik me op WhatsApp voor vragen en updates. Ik sta voor je klaar!
Icoon van een klok, benadrukt de toewijding aan individuele en zorgvuldige behandelingen zonder haast.

100% op maat

Maatwerk staat centraal in mijn zorg; elke behandeling is persoonlijk en individueel, zonder  bandwerk. Quick-Fix remedies zijn niet mijn aanpak.

Vind verlichting en balans: Acupunctuur voor menstruatieklachten.

- Veelgestelde vragen -

Vragen over menstruatie & acupunctuur

Wat zijn de voordelen van acupunctuur bij menstruatieproblemen?

Acupunctuur kan helpen bij het verminderen van menstruatieklachten zoals krampen, slopende buikpijn, emotionele onstabiliteit, migraine, een opgeblazen gevoel, overmatig bloedverlies, en stemmingswisselingen. Het biedt een natuurlijke benadering om je cyclus te stabiliseren en verbeteren zonder afhankelijk te zijn van de anticonceptiepil.

Wordt acupunctuur door mutualiteiten of verzekeringen gedekt?

Ja, Acupuncto is aangesloten bij EUFOM en erkend door diverse verzekeraars en ziekenfondsen voor terugbetalingen via de aanvullende verzekeringen. De vergoedingen variëren per mutualiteit, met een terugbetaling tot een bepaald aantal sessies per jaar.

Wat kan ik verwachten tijdens mijn eerste acupunctuurbehandeling?

Tijdens de eerste sessie wordt je gezondheidssituatie besproken en een persoonlijk behandelplan opgesteld. De behandeling omvat het inbrengen van dunne naalden op strategische punten, wat vaak als pijnloos en ontspannend wordt ervaren. Ben je bang voor naalden dan gebruiken we laser.

Hoe kan acupunctuur helpen mijn menstruatiecyclus te verbeteren?

Acupunctuur richt zich op het creëren van een balans in dagelijkse routines, voeding, en het omgaan met stress. Het doel is om je cyclus te herprogrammeren en je algehele welzijn te verbeteren, waardoor je minder last hebt van menstruatieklachten.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Het aantal benodigde behandelingen varieert, afhankelijk van je specifieke situatie. Voor vruchtbaarheidsbehandelingen zijn sessies elke twee weken gedurende 3-4 maanden gebruikelijk. Bij zwangerschapsbegeleiding hangt het af van de aard en ernst van de klachten.

Is acupunctuur een goede keuze voor mij als ik stop met de anticonceptiepil?

Ja, acupunctuur kan bijzonder nuttig zijn voor vrouwen die na het stoppen met de anticonceptiepil een natuurlijke cyclus willen. Het helpt bij het aanpakken van de onderliggende onbalans die kan leiden tot menstruatieproblemen.

Behandel je meerdere personen tijdens één sessie?

Nee, er wordt bewust gekozen voor één-op-één sessies om volledige aandacht en een gepersonaliseerde behandeling te kunnen bieden.

Kan acupunctuur echt helpen bij ernstige menstruatieklachten zoals hevige pijn en stemmingswisselingen?

Veel vrouwen ervaren significante verbeteringen in hun menstruatieklachten, waaronder vermindering van pijn en stemmingswisselingen, door acupunctuurbehandelingen. Het werkt door het lichaam te helpen zijn natuurlijke balans te herstellen.

Hoe start ik met acupunctuurbehandelingen voor mijn menstruatieproblemen bij Acupuncto?

Je kunt beginnen met het boeken van een verkenningsgesprek via hun website. Dit gesprek biedt de mogelijkheid om je situatie te bespreken en te ontdekken hoe acupunctuur je specifiek kan helpen.

Is acupunctuur pijnlijk?

De naalden zijn uiterst dun en worden zacht ingebracht, waardoor de behandeling nauwelijks als pijnlijk wordt ervaren. Er kan een licht prikje of een zwaar gevoel bij stimulatie van het acupunctuurpunt voorkomen, maar laseracupunctuur is ook een optie voor wie bang is voor naalden.