Wie ben ik?

Zowat 15 jaar geleden nam ik een gezond besluit. Of dat dacht ik toch. Ik wou immers mijn fysieke conditie op peil brengen. Hoe? Door deel te nemen aan Dwars door Hasselt. Mijn eerste loopwedstrijd ooit. Na een degelijke training liep ik de 5 kilometer. Het ging goed. Ik ging er volledig voor. Ik verbrak zelfs mijn persoonlijk record. Maar … ik liep een blessure op.

In de hoop snel beter te worden, ging ik naar de kinesist. Maar spijtig genoeg hielpen de standaardbehandelingen niet. Dus vroeg Johan, mijn kinesist, me of hij acupunctuur mocht proberen. Naalden? Op mijn lijf? Ik zag me al als fakir op een spijkerbed zitten. Ik begreep niet meteen hoe dát me ging helpen.

Maar goed, wie niet waagt, niet wint, toch? Groot was dan ook mijn verbazing toen mijn blessure plots snel verholpen was. Door die simpele naaldjes. Mijn liefde voor de alternatieve Oosterse geneeskunde groeide …

Flashforward naar enkele jaren later. Op een studiedag vertelde iemand die aan de ziekte van Crohn leed, me enthousiast over de positieve effecten van acupunctuur. Weer die naalden. En ze werken ook bij andere aandoeningen dan motorische klachten? Dat wilde ik zelf wel eens ervaren.

Ik had veel stress op mijn werk, een jonge zoon, een zieke moeder, een moeilijke spijsvertering, slecht humeur, slapeloze nachten, … Kortom mijn batterij was leeg. Als een acupuncturist me dat kon verhelpen, top! ​En opnieuw verbaasde acupunctuur me. Ik vond terug een normaal slaapritme. Mijn loomheid en vermoeidheid verdwenen. Ik ontdekte dankzij acupunctuur bovendien dat mijn miltsysteem verzwakt was. Dat verklaarde meteen mijn drang naar zoetigheden en mijn darmklachten. Ik paste mijn voedingspatroon aan en merkte al snel het positieve effect ervan.

​Je ziet: als ik zeg dat acupunctuur werkt, weet ik zeer goed waarover ik spreek. Ik heb het zelf ervaren. Ik behoorde ooit zelf tot de sceptici. Tot de behandelingen het tij voor mij deden keren. Ik vond innerlijke rust, nieuwe daadkracht en nuttige inzichten.

Acupunctuur gaat om zoveel meer dan wat prikken in je lichaam. Het is een holistische aanpak van je energie in lichaam en geest. Ik ben na al die jaren en opleidingen alvast overtuigd. Mijn kennis en ervaring zet ik als intussen ervaren acupuncturist dan ook met plezier voor je welzijn in.

acupuncturist Wim

Volg me op:

Geruime tijd had ik last van slijmen. Dag en nacht. Ze benamen me letterlijk en figuurlijk de adem. De huisdokter had me een maagbeschermer voorgeschreven, dewelke het probleem zouden moeten oplossen. Indien niet moest ik voor een laparoscopie gaan. Dit gaf me zo een angstgevoel en zag ik dus helemaal niet zitten. Liefst wou ik het eens aanpakken via een natuurlijke weg en dit eerst de kans geven voor ik zou moeten overgaan tot een laparoscopie.

Toevallig (of net niet 😉 ) reed ik op een mistige avond door Wim zijn straat …en was “Acupuncto” het lichtpunt dat ik toen tegen kwam!

De volgende dag maakte ik een afspraak. Wim stuurde een vragenlijst door die me op het eerste zicht Chinees leek. Maar op consultatie legde hij het van naald tot draad uit en er werd me veel duidelijk! Uiteraard werd het me ook duidelijk waar de slijmen en dus ook andere onderliggende problemen vandaan kwamen.

De behandeling zelf wordt altijd als aangenaam en ontspannen ervaren. Wat ik altijd fijn vind, is de tijd die Wim voor mijn behandeling neemt. En de rust die hij zelf uitstraalt!

Et voilà, na enkele behandelingen waren de problemen met mijn slijmen opgelost, ik sliep rustiger, geen angstaanvallen meer…en vooral: GEEN laparoscopie! 😉

In feite zou iedereen geregeld zo eens een check-up door een acupuncturist moeten laten doen. Vaak is stress dé boosdoener van zovele kwalen en er worden overbodige behandelingen gedaan die vaak “eenvoudig” kunnen worden verholpen.

Iris - 41 jaar

Wil jij samen met mij zoeken naar de echte oorzaak én een manier om je ongemakken te verlichten?