Selecteer een pagina
Home » Blog » laseracupunctuur » Laseracupunctuur tot in de puntjes uitgelegd!
Laseracupunctuur uitgelegd

Laseracupunctuur tot in de puntjes uitgelegd!

door | 18 apr, 2021 | laseracupunctuur

In mijn praktijk gebruik ik naast de traditionele acupunctuur ook laseracupunctuur. Dit is niet enkel voor mensen met een fobie voor naalden een meerwaarde. De vele voordelen van laseracupunctuur overtuigen je ongetwijfeld. Laser heeft ook een ruim toepassingsgebied en kan op meer zones ingeschakeld worden dan gewone acupunctuur.

Low Level Laser

Bij laseracupunctuur worden lasers gebruikt met lage doseringen laserlicht, ook Low Level Laser of “koude lasers” genoemd. Dit is natuurlijk anders in de wereld van de chirurgie. Daar gebruiken ze lasers van een hoger energieniveau of dosering om incisies te maken bij operaties.

Laseracupunctuur gebeurt met dosissen tussen de 5 en 500 milliwatt. Operaties gebeuren met energiewaarden boven de 10 watt. Een heel verschil dus. De lage dosering is ideaal om menselijke cellen te stimuleren.

Aanzet tot herstel

In de acupunctuur kent de laser dus een heel ander toepassingsgebied. Uit onderzoek blijkt dat mitochondriën – de kleine energiefabriekjes in onze menselijke cellen – positief reageren op laserlicht. Ze zetten ons systeem aan tot herstel. Dat uit zich bijvoorbeeld in vermindering van pijn of ontsteking.

De toepassing op bepaalde triggerpoints helpt zelfs om spierblokkades op te heffen. En in de huid heeft de zogenaamde bioresonantie een helend effect, goed voor onder meer wondgenezing.

Onderhuids netwerk

Vanzelfsprekend is er doorheen de jaren heel wat onderzoek gebeurd om de effecten van acupunctuur en laseracupunctuur na te gaan. Zo toont een studie in Novosibirsk (1991) aan dat acupunctuurpunten het laserlicht als het ware opslorpen en doorgeven via de meridianen.

Dit systeem werkt dus als een soort onderhuids “glasvezelnetwerk”. De prikkelgeleiding beïnvloedt op die manier de corresponderende organen en bevordert het herstel.

Recente onderzoeken naar laseracupunctuur omvatten dan weer de geavanceerde beeldvorming van de hersenen, evenals verschillende andere moderne protocollen om verschillende fysiologische effecten op het lichaam te meten.

Deze onderzoeken tonen aan dat laseracupunctuur fysiologische effecten heeft, niet alleen lokaal, maar ook in de hersenen. Onderzoekers stelden bijvoorbeeld vast dat laserlicht op het acupunctuurpunt Bl 67, aan het nagelbed van de kleine teen, meetbare effecten in de hersenen gaf.

Praktische toepassing van laseracupunctuur

Eigenlijk is het heel simpel. Ofwel sturen we 12 acupunctuurpunten op hetzelfde moment aan met kleine compacte dioden die ik op de huid plak. Ofwel gebruik ik een laserpen om één enkel acupunctuurpunt tegelijk aan te stippen met laserlicht. Dat is ideaal voor pijnpunten, oorpunten of triggerpoints.

Ook kan ik een laserkop gebruiken waarin vijf diodes verwerkt zijn. Denk maar aan een pijnlijke schouder. Of overweeg ook laseracupunctuur om je last aan je buik te verhelpen zoals bij het prikkelbaredarmsyndroom of endometriose.

Bespreken of laseracupunctuur van pas komt om jouw ongemak aan te pakken? Graag! Contacteer me.

Gerelateerde artikelen

Geen resultaten gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin