Home » Blog » Prikkelbaredarmsyndroom » Het verhaal van een patiënt met prikkelbaredarmsyndroom

Het verhaal van een patiënt met prikkelbaredarmsyndroom

door | 22 dec, 2020 | Prikkelbaredarmsyndroom

Soms ben je uit balans. Met lichaam en geest. En krijg je door stress allerlei klachten. Hoofdpijn, spierpijnen maar ook last aan maag- en darmen. Ik krijg dan ook met regelmaat patiënten over de vloer die met het prikkelbaredarmsyndroom te kampen hebben. Een van hen doet haar verhaal.

 

Lange weg naar genezing

“Als baby kampte ik al met maag- en darmproblemen. Bovendien was ik heel vaak verkouden en vlug ziek. Heel wat dokters onderzochten me maar niemand kwam eigenlijk tot een sluitende diagnose. Ik kreeg allerlei medicatie voorgeschreven, elk met zijn voor- en nadelen. Naarmate ik ouder werd, was ik echter alsmaar minder te vinden voor al die geneesmiddelen. Ik zag immers mijn moeder en grootmoeder, die aan tal van medische problemen leden, ook last hebben van nevenwerkingen. Geen wonder dat ik me meer en meer begon te interesseren in alternatieve geneeswijzen.”

 

Voor mens en dier

“Waarom dan acupunctuur? Dat komt grappig genoeg door mijn huisdier. Ik kocht enkele jaren geleden een puppy. Het beestje had voortdurend last van kniepijn en verkoudheden. Mijn dierenarts stelde daarom voor om naast de reguliere behandeling ook acupunctuur toe te passen. En wat een verschil! Ik zag meteen de rust die het bracht bij mijn pup. Aan mezelf had ik op dat moment nog niet gedacht. Tot ik Wim tegenkwam op een kamp waar ik paardrijlessen gaf en hij verpleger was. Ik vertelde over mijn problematiek, luisterde naar zijn advies en besloot ook zelf eens acupunctuur te proberen.”

 

Ontspanning en innerlijke rust

“Natuurlijk vreesde ik dat de naalden pijn zouden doen. Maar ik voelde er bijna niets van, tenzij heel eventjes op enkele plekken waar er een energieblokkade was. Ik merkte na die eerste sessie nog niet meteen een verschil aan mijn maag- en darmen maar wel aan mijn been, waar ik last van had sinds een accident. Mijn been was ook duidelijk minder blauw.

Intussen heb ik een pak minder last van mijn maag- en darmen. Het prikkelbaredarmsyndroom is nu eerder een probleem op de achtergrond, niet langer iets dat mijn leven beheerst. Dat heeft ongetwijfeld veel te maken met Wims aanpak. Hij zet erg in op ontspanning en innerlijke rust. Hij luistert en behandelt je niet als een nummer. Je hebt gewoon een fijne babbel. Mijn stress kwam in onze gesprekken echt naar boven. Zo leerde ik hoe groot de invloed daarvan op mijn lichaam was.”

 

Energieboost

“Na een behandeling ben ik opmerkelijk rustiger en vermoeid tegelijk. Mijn krampen – die ik vroeger non-stop had – zijn onmiddellijk weg. Ik slaap de nacht erna ook heel goed en word wakker vol energie. Als je vage klachten hebt, te veel stress en te weinig energie hebt, is acupunctuur absoluut het proberen waard. Je kan trouwens helemaal zelf kiezen of je naalden of lasers wil. Na enkele behandelingen merk je écht een verschil en kan je heel wat medicatie links laten liggen.”

 

Meer aandacht voor alternatieve geneeswijzen

“Wat ik wel spijtig vind, is dat de overheid momenteel slechts een klein deel terugbetaalt. Iedereen, ook mensen die het minder breed hebben of studenten zoals mezelf, moet toch gebruik kunnen maken van deze alternatieve geneeswijze. En het werkt bovendien nog beter als je met regelmaat kan gaan, dat merk ik zelf ook. Voor mij voelt het als een uurtje wellness of me-time. Dat is iets wat veel mensen in deze drukke maatschappij wel kunnen gebruiken!”

Ook last van het prikkelbaredarmsyndroom of andere buikklachten? Neem contact met me op.

Gerelateerde artikelen

Geen resultaten gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin