Waarom Acupuncto?

Simpel: omdat je komaf wil maken met acute of aanhoudende klachten.
Je wil niet dat ze je leven nog langer overheersen. Dan helpt Acupuncto je graag vooruit.

Herken je jezelf in een of meerdere van deze lastige toestanden, mentale en/of fysieke problemen?

Acupuncturist Herk-de-Stad | Stress aanpakken

Stress speelt je parten

Hoe je dat merkt? Door de tekenen die je lichaam je geeft: spanningshoofdpijn, nek- of rugpijn, maag- en darmklachten, hartkloppingen, hyperventilatie, slapeloosheid, gevoel van onrust, humeurigheid, emotioneel uit balans zijn.
Je lijkt wel de controle over je lijf en geest te verliezen.
Acupunctuur | slechte spijsvertering

Je spijsvertering ligt overhoop

Je maag- en darmen doen lastig: weinig of abnormale eetlust, buikkrampen, opgeblazen gevoel, overgevoeligheid, misselijkheid …
Acupunctuur | hoofdpijn of migraine

Je hoofd kan niet meer mee

Hoofdpijn is zowat dagelijkse kost voor jou. Je krijgt migraineaanvallen (eventueel mét misselijkheid) van een paar uur of zelfs enkele dagen. Je kan daglicht moeilijk verdragen en hebt een verstoord of wazig zicht.
Aanbod Acupunctuur - Vrouwelijke ongemakken

Vrouwelijke ongemakken
baren je zorgen

Je voelt je lusteloos en slap. Je hebt concentratieproblemen. Je ledematen voelen zwaar. Je bent duizelig. Elke stap kost je moeite. Alsof je als een zombie door het leven wandelt.
Aanbod Acupuncturist - Kinderwens

Je kinderwens wordt niet vervuld

Je had miskramen, zocht misschien al hulp bij IVF, ICSI of IUI. Of je lijdt aan polycysteus ovarieel syndroom (PCOS).
Kortom: zwanger worden/zijn loopt voor jou
niet van een leien dakje.
Acupuncturist - energiegebrek oplossen

Je energie is ver zoek

Keuzes maken, weten wat je wil, uitdagingen aangaan, aan verwachtingen voldoen of de dagelijkse sleur doorstaan, …. het is je allemaal te veel. Je herkent jezelf niet meer. Je hebt het gevoel dat je geleefd wordt. Dit leidt tot angsten, paniekaanvallen, onverschilligheid, burn-out, bore-out, depressieve neigingen of een voortdurend opgejaagd gevoel.

Misschien heb je al tal van andere opties uitgeprobeerd. Denk maar aan coaching, meditatie, sporten, therapie en diëten.
Of mogelijk is acupunctuur de eerste actie die je onderneemt om je klachten te verhelpen. Het maakt niet uit. Ik help je graag verder met een aanbod op maat.

Aanbod Acupuncto - acupuncturist in Limburg

Tijd voor verandering?

Sta eens stil bij wat jij nodig hebt. Echt. Het doet ertoe!

Heb je het gevoel dat je niet meer kan genieten van het leven? Dat je in je sociaal leven of op je werk op de rem staat? Durf je amper nog te plannen omdat je ongemakken je leven beheersen? Zeg je afspraken voortdurend af? Omdat je gewoonweg geen fut meer hebt en altijd mentale of fysieke klachten ervaart die je belemmeren.

Ik begrijp het. Je wil vooruit. Je wil verandering. Maar iets houdt je tegen …

 

Acupuncto zoekt samen met jou naar de echte oorzaak én een manier om je ongemakken te verlichten.

Acupuncto werkt altijd 100 % op maat!

Iedere persoon en klacht is anders. Bandwerk of standaardoplossingen hebben dus geen enkele zin.

De achterliggende oorzaken

We zoeken samen naar de achterliggende oorzaken en de patronen in je stress of andere klachten.

Ik focus me op je energiestroom en probeer je energiehuishouding weer op punt te brengen. Dikwijls gaat het om kleine aanpassingen in je levensstijl, een verandering van je mindset, een aanpak van de échte oorzaak van je terugkerende kwalen.

Want ergens zitten er blokkades, zaken die ervoor zorgen dat je vermoeid blijft, je uitknop niet meer vindt of je ongemakken blijft voelen. En dat heeft een invloed op je volledige zijn.

Mogelijk lukt het niet om je energie vast te houden, omdat deze op een ongezonde manier wegstroomt. Dan stelt Acupuncto samen met jou een plan van aanpak op om je vitaliteit terug te winnen.

Voorbij de symptomen

Met de inzichten van acupunctuur en andere technieken uit de traditionele Chinese geneeskunde gaan we vervolgens aan de slag. Vanuit je eigen kracht. Om zo jezelf weer te vinden, je energie weer volop te laten stromen.

Waar de klassieke geneeskunde dikwijls in eerste instantie de symptomen behandelt, kijkt de traditionele Chinese geneeskunde vooral verder dan dat. We geven je geen pilletje voor je buik- of hoofdpijn. We kijken waar je energiestroom geblokkeerd zit. Waar de onderliggende patronen zitten in je kwalen. En zoeken daar een oplossing.

Deze leer focust immers al duizenden jaren op de oorsprong van lichamelijke en geestelijke klachten. Daarmee wil het trouwens niet de Westerse geneeskunde vervangen, wél aanvullen.

Traditioneel en innovatief

Natuurlijk gebeurt acupunctuur al eeuwenlang met naalden. Maar ook de traditionele Chinese geneeskunde evolueert. Want niet iedereen is fan van naalden. En ook hen willen we helpen. Dan komt laseracupunctuur van pas. De laserstraal werkt net zoals een naald rechtstreeks in op het acupunctuurpunt en bereikt zo hetzelfde resultaat zónder prik.

Bovendien werk ik met een Low Level Laser die in kracht niet te vergelijken is met de lasers die chirurgen en andere artsen gebruiken. Je voelt hoogstens een tinteling. De techniek is volledig veilig en niet schadelijk. Je hoeft je er geen zorgen over te maken. Tenslotte is het de bedoeling om je stress te verlichten, niet om je nerveus te maken.

Wat anderen zeggen

|

Ik had al enkele jaren last van piekergedachten waarbij ik me vaak gestrest en overspannen voelde. Aangezien ikzelf geen voorstander ben van verschillende kalmeringsmiddelen of slaapmedicatie wou ik mijn klachten op een andere manier aanpakken. Op die manier ben ik bij Wim terecht gekomen.

Wim luisterde onmiddellijk naar mijn verhaal en legde mij uit hoe de klachten tot stand konden komen. Hier heb ik veel uit geleerd. Daarbij maakt Wim echt tijd voor zijn klanten waardoor je je erg op je gemak voelt.

Sinds ik met acupunctuur begonnen ben, merk ik toch al veel verschil. De piekergedachten zijn geminderd en ik voel me veel rustiger dan voordien. Ik ben erg tevreden van acupunctuur en ik ben Wim dankbaar voor zijn betrokkenheid en professionele aanbod.

Luna 24 jaar

|

Vorig jaar, tijdens een lastige periode in mijn leven, kwam Wim op mijn pad. Sinds mijn kindertijd worstel ik met bepaalde angsten, die mij jarenlang beperkt hebben in mijn leven. Alle leuke dingen en minder leuke dingen (afspreken met vrienden, sporten, werken, vakanties, enz.) werden voor mij opgave en ik kon niet meer genieten van kleine en zelfs grote dingen. Dit resulteerde in veel lichamelijke en psychische klachten. Lichamelijk had ik vooral enorm veel last van mijn maag en darmen, slechte nachten, angstaanvallen en stress.

Door de acupunctuur, in combinatie met kruiden, zijn deze klachten in grote mate verminderd, waardoor ik er elke maand naar uit kijk om weer bij Wim langs te gaan.

Ik kan eindelijk weer lachen en leven, daar ben ik Acupuncto heel dankbaar voor!

Britt 27 jaar

Krijg weer grip op je leven. Boek een afspraak en we maken er werk van.

Geen lange wachttijden. Ik maak snel tijd voor jou.

Veelgestelde vragen

Wordt de sessie terugbetaald door de mutualiteiten?

Acupuncto is lid van de erkende beroepsvereniging voor acupuncturisten EUFOM. Heel wat verzekeringsinstellingen en ziekenfondsen hebben een akkoord met EUFOM voor een terugbetaling via de aanvullende verzekering. De tussenkomsten verschillen wel:

Behandelt Acupuncto meerdere personen tijdens één sessie?

Neen, ik kies er bewust voor om altijd één op één te werken. Zo heb je mijn volledige aandacht en kan ik me volledig focussen op de behandeling van jouw specifieke klachten.

Behandel je ook kinderen?

Natuurlijk, dat maakt evengoed deel uit van mijn aanbod. Kinderen reageren dikwijls zelfs nog sneller op acupunctuur dan volwassenen. Meestal kies ik voor laseracupunctuur om kinderen te behandelen, al kan dat bij baby’s en peuters soms wat lastig zijn als ze moeilijk kunnen stilzitten. Contacteer me en we bespreken het!

Ik ben ook in behandeling bij een andere therapeut. Kan dit kwaad?

Wat goed dat je al aan jezelf werkt! Het is natuurlijk wel van belang dat we dit samen even bekijken. Misschien vullen de beide behandelingen elkaar perfect aan. Of eventueel pas ik mijn aanbod aan behandelingen voor jou wat aan, net om die andere therapievormen te ondersteunen. Als je even contact met me opneemt, bespreken we wat mogelijk is.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Hier heb ik geen eenduidig antwoord op. Het hangt namelijk af van je kwalen en je lichamelijke en geestelijke toestand. Acute pijn is meestal sneller verholpen dan chronische klachten. Voor sommige mensen is één behandeling genoeg, voor anderen duurt het langer. Na elke sessie is het effect groter.

Sowieso houden we – indien je meer dan één sessie nodig hebt – na vier behandelingen een evaluatie om de vooruitgang te analyseren.

Reacties van klanten

|

Onze hooggevoelige zoon Seppe (13 jaar), had het in het begin van het schooljaar erg moeilijk met de overstap van de basisschool naar het middelbaar. We kwamen terecht in een superschool, maar toch bleef Seppe het moeilijk hebben met contacten leggen, had hij heel erg weinig zelfvertrouwen en was het zelfs zo dat hij niet meer alleen durfde de school binnengaan, mede door het verleden wat nog steeds heel wat parten speelde bij zijn eigen zijn.

Op aanraden van een consulente zijn we in december, vlak voor de eerste examens, in contact gekomen met Acupuncto. Na een informatief berichtje hierover kregen we al vrij snel de hulp aangeboden door Wim. We waren op het eerste zicht een beetje sceptisch hier tegenover, maar wat niet baat niet schaadt, dus gingen we met een klein hartje naar de eerste afspraak. Seppe en ik dachten immers dat ze met naalden gingen werken en dat is nu net hetgene waar Seppe ook een grote schrik voor had. Maar eens aangekomen, kwamen we in een oase van rust terecht.

Wim stelde vele vragen, op zo’n rustige manier en begeleidde hem nadien op de “werk”stoel. Hij ging tewerk met laserpunten ipv naalden en er keerde onmiddellijk een rust over Seppe. Seppe werd behandeld zonder zich behandeld te voelen. Met wat kruidenpastilles en een priknaaldje (wat zelfs niet zichtbaar is), vertrokken we terug naar huis. Zonder stress, zonder angst om te gaan slapen, zelfs zonder angst om te vertrekken naar school. Zelfs met volle moed voor zijn eerste examens.

Ondertussen zijn we al enkele keren bij Wim langs geweest, want het voelt niet als een “behandeling”, en telkens opnieuw groeit Seppe meer uit tot een vlotte , zelfstandige, vol zelfvertrouwen,  jonge kerel. We zijn dan ook superblij dat we in aanraking gekomen zijn met Acupuncto en Wim, want we hebben terug onze zoon van voor alle slechte ervaringen , en dit maakt ons erg trots.

Ondertussen hebben we zelfs Wim en Acupuncto al aangeraden aan mensen uit onze vriendenkring die ook even vol angsten had, hoofdpijn en stress ervaarden …

Wel een dikke chapeau voor Wim en Acupuncto, ik kan zijn aanbod van (laser)acupunctuur alleen maar aanraden. De oase van rust werkt aanstekelijk.

Kelly en Seppe

Neem je leven in handen. Vind weer balans.

De eerste stap? Maak een afspraak!