Selecteer een pagina

Waarom Acupuncto?

Simpel: omdat je komaf wil maken met acute of aanhoudende klachten.
Je wil niet dat ze je leven nog langer overheersen. Dan helpt Acupuncto je graag vooruit.

Herken je jezelf in een of meerdere van deze lastige toestanden, mentale en/of fysieke problemen?

Stress speelt je parten

Hoe je dat merkt? Door de tekenen die je lichaam je geeft: spanningshoofdpijn, nek- of rugpijn, maag- en darmklachten, hartkloppingen, hyperventilatie, slapeloosheid, gevoel van onrust, humeurigheid, emotioneel uit balans zijn.
Je lijkt wel de controle over je lijf en geest te verliezen.

Je spijsvertering ligt overhoop

Je maag- en darmen doen lastig: weinig of abnormale eetlust, buikkrampen, opgeblazen gevoel, overgevoeligheid, misselijkheid …

Je hoofd kan niet meer mee

Hoofdpijn is zowat dagelijkse kost voor jou. Je krijgt migraineaanvallen (eventueel mét misselijkheid) van een paar uur of zelfs enkele dagen. Je kan daglicht moeilijk verdragen en hebt een verstoord of wazig zicht.

Vrouwelijke ongemakken
baren je zorgen

Je voelt je lusteloos en slap. Je hebt concentratieproblemen. Je ledematen voelen zwaar. Je bent duizelig. Elke stap kost je moeite. Alsof je als een zombie door het leven wandelt.

Je kinderwens wordt niet vervuld

Je had miskramen, zocht misschien al hulp bij IVF, ICSI of IUI. Of je lijdt aan polycysteus ovarieel syndroom (PCOS).
Kortom: zwanger worden/zijn loopt voor jou
niet van een leien dakje.

Je energie is ver zoek

Keuzes maken, weten wat je wil, uitdagingen aangaan, aan verwachtingen voldoen of de dagelijkse sleur doorstaan, …. het is je allemaal te veel. Je herkent jezelf niet meer. Je hebt het gevoel dat je geleefd wordt. Dit leidt tot angsten, paniekaanvallen, onverschilligheid, burn-out, bore-out, depressieve neigingen of een voortdurend opgejaagd gevoel.

Misschien heb je al tal van andere opties uitgeprobeerd. Denk maar aan coaching, meditatie, sporten, therapie en diëten.
Of mogelijk is acupunctuur de eerste actie die je onderneemt om je klachten te verhelpen. Het maakt niet uit. Ik help je graag verder.

Tijd voor verandering?

Sta eens stil bij wat jij nodig hebt. Echt. Het doet ertoe!

Heb je het gevoel dat je niet meer kan genieten van het leven? Dat je in je sociaal leven of op je werk op de rem staat? Durf je amper nog te plannen omdat je ongemakken je leven beheersen? Zeg je afspraken voortdurend af? Omdat je gewoonweg geen fut meer hebt en altijd mentale of fysieke klachten ervaart die je belemmeren.

Ik begrijp het. Je wil vooruit. Je wil verandering. Maar iets houdt je tegen …

 

Acupuncto zoekt samen met jou naar de echte oorzaak én een manier om je ongemakken te verlichten.

Acupuncto werkt altijd 100 % op maat!

Iedere persoon en klacht is anders. Bandwerk of standaardoplossingen hebben dus geen enkele zin.

De achterliggende oorzaken

We zoeken samen naar de achterliggende oorzaken en de patronen in je stress of andere klachten.

Ik focus me op je energiestroom en probeer je energiehuishouding weer op punt te brengen. Dikwijls gaat het om kleine aanpassingen in je levensstijl, een verandering van je mindset, een aanpak van de échte oorzaak van je terugkerende kwalen.

Want ergens zitten er blokkades, zaken die ervoor zorgen dat je vermoeid blijft, je uitknop niet meer vindt of je ongemakken blijft voelen. En dat heeft een invloed op je volledige zijn.

Mogelijk lukt het niet om je energie vast te houden, omdat deze op een ongezonde manier wegstroomt. Dan stelt Acupuncto samen met jou een plan van aanpak op om je vitaliteit terug te winnen.

Voorbij de symptomen

Met de inzichten van acupunctuur en andere technieken uit de traditionele Chinese geneeskunde gaan we vervolgens aan de slag. Vanuit je eigen kracht. Om zo jezelf weer te vinden, je energie weer volop te laten stromen.

Waar de klassieke geneeskunde dikwijls in eerste instantie de symptomen behandelt, kijkt de traditionele Chinese geneeskunde vooral verder dan dat. We geven je geen pilletje voor je buik- of hoofdpijn. We kijken waar je energiestroom geblokkeerd zit. Waar de onderliggende patronen zitten in je kwalen. En zoeken daar een oplossing.

Deze leer focust immers al duizenden jaren op de oorsprong van lichamelijke en geestelijke klachten. Daarmee wil het trouwens niet de Westerse geneeskunde vervangen, wél aanvullen.

Traditioneel en innovatief

Natuurlijk gebeurt acupunctuur al eeuwenlang met naalden. Maar ook de traditionele Chinese geneeskunde evolueert. Want niet iedereen is fan van naalden. En ook hen willen we helpen. Dan komt laseracupunctuur van pas. De laserstraal werkt net zoals een naald rechtstreeks in op het acupunctuurpunt en bereikt zo hetzelfde resultaat zónder prik.

Bovendien werk ik met een Low Level Laser die in kracht niet te vergelijken is met de lasers die chirurgen en andere artsen gebruiken. Je voelt hoogstens een tinteling. De techniek is volledig veilig en niet schadelijk. Je hoeft je er geen zorgen over te maken. Tenslotte is het de bedoeling om je stress te verlichten, niet om je nerveus te maken.

Wat anderen zeggen

|

Ik leerde Wim kennen via mijn schoonzus. Zij was een regelmatige klant en adviseerde me om acupunctuur te gebruiken voor mijn erge migraine-hoofdpijn. Ik had niets te verliezen.

Mijn baas dreigde met ontslag als ik regelmatig bleef ziekvieren. Een opname via spoed zag ik zelf niet meer zitten. Mijn migraine domineerde mijn leven.

Ondertussen zijn we een half jaar verder. Ik kon moeilijk vatten dat acupunctuur mijn leven drastisch zou omgooien. Ik kon terug dromen van vakantie. Zelfs mijn baas was onder de indruk en boekte ook een afspraak bij Wim.

Migraine had plots geen impact meer op mijn leven. Ik ben Wim zo dankbaar. Ik kan het niet nalaten om iedereen te overhalen om acupunctuur te proberen. Ben je bang voor naalden: vraag Wim dan om laseracupunctuur.

Sofie P. 28 jaar

|

Op mijn 16 stierf mijn vader. Ik leefde op adrenaline en nam papa z’n rol over, deed de administratie en betalingen. Ik moest er zijn voor mijn mama. Ik moest sterk zijn.

Wat heel onschuldig begon, bleek steeds erger en erger te worden. Een relatiebreuk deed me beseffen dat ik niet verder kon met de buikkrampen. Ik sloot me trouwens ook meer en meer op uit schrik voor de buikpijnen en mijn sociaal leven draaide op een laag pitje.

Uitjes met vrienden werden een uitzondering. Was er een toilet in de buurt? Kon ik de dag doorkomen zonder krampen? … Het was echt balen en afzien.

Acupunctuur bracht verlichting en mijn hoop groeide. Momenteel is de last zo goed als weg, al besef ik wel dat ik allert moet zijn. Ik ga preventief op regelmatige basis naar Wim die me weer op weg zet.

Katrien L. 25 jaar

Krijg weer grip op je leven. Boek een afspraak en we maken er werk van.

Geen lange wachttijden. Ik maak snel tijd voor jou.

Veelgestelde vragen

Wordt de sessie terugbetaald door de mutualiteiten?

Acupuncto is lid van de erkende beroepsvereniging voor acupuncturisten EUFOM. Heel wat verzekeringsinstellingen en ziekenfondsen hebben een akkoord met EUFOM voor een terugbetaling via de aanvullende verzekering. De tussenkomsten verschillen wel:

Behandelt Acupuncto meerdere personen tijdens één sessie?

Neen, ik kies er bewust voor om altijd één op één te werken. Zo heb je mijn volledige aandacht en kan ik me volledig focussen op de behandeling van jouw specifieke klachten.

Behandel je ook kinderen?

Natuurlijk. Kinderen reageren dikwijls zelfs nog sneller op acupunctuur dan volwassenen. Meestal kies ik voor laseracupunctuur om kinderen te behandelen, al kan dat bij baby’s en peuters soms wat lastig zijn als ze moeilijk kunnen stilzitten. Contacteer me en we bespreken het!

Ik ben ook in behandeling bij een andere therapeut. Kan dit kwaad?

Wat goed dat je al aan jezelf werkt! Het is natuurlijk wel van belang dat we dit samen even bekijken. Misschien vullen de beide behandelingen elkaar perfect aan. Of eventueel pas ik mijn behandelingen wat aan net om die andere therapievormen te ondersteunen. Als je even contact met me opneemt, bespreken we wat mogelijk is.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Hier heb ik geen eenduidig antwoord op. Het hangt namelijk af van je kwalen en je lichamelijke en geestelijke toestand. Acute pijn is meestal sneller verholpen dan chronische klachten. Voor sommige mensen is één behandeling genoeg, voor anderen duurt het langer. Na elke sessie is het effect groter.

Sowieso houden we – indien je meer dan één sessie nodig hebt – na vier behandelingen een evaluatie om de vooruitgang te analyseren.

Neem je leven in handen. Vind weer balans.

De eerste stap? Maak een afspraak!